Trainen in NAVO verband van essentieel belang

08-07-2024

De vrede in Europa wordt bedreigd, daarom is het trainen in NAVO verband van essentieel belang. Swift Response is een multinationale Airborne-oefening waar parachutisten en vliegtuigen uit zes verschillende NAVO-landen aan deelnemen.

De vrede in Europa wordt bedreigd, daarom is het trainen in NAVO verband van essentieel belang. Swift Response is een multinationale Airborne-oefening waar parachutisten en vliegtuigen uit zes verschillende NAVO-landen aan deelnemen. De oefening laat zien dat de NAVO eenheden zeer snel en over grote afstand door heel Europa in kan zetten.

Tijdens deze oefening wordt het hele logistieke proces van plannen, voorbereiden, opbouwen, inzet en uitvoering van een Airborne missie doorlopen en uitgevoerd. De start van deze oefening was twee weken geleden met het vertrek van het Colonne Detachement van het Air Mobility Command. En dat was al iets bijzonders. Want normaliter wordt de vracht door de lucht verplaatst. Dit jaar is ervoor gekozen om dit via de weg te doen, zodat we ons personeel breder kunnen trainen.

Gedurende de oefening staat de samenwerking met de Luchtmobiele Brigade centraal. In het totaal zijn er ruim 700 parachutisten gedropt uit Duitsland, Frankrijk, Nederland, Roemeniƫ, Spanje en de Verenigde Staten. Swift Response is onderdeel van Steadfast Defender, de grootste militaire NAVO-oefening sinds het einde van de Koude Oorlog. En vond plaats in Hongarije en Roemeniƫ.

Bron: Nieuwsbrief Vliegbasis Eindhoven

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen