Commando vliegbasis Eindhoven overgedragen

Fotografie: Leonie Voets | Imaging People
13-11-2020

Op 12 november 2020 heeft kolonel Jorrit de Gruijter het commando over Vliegbasis Eindhoven overgenomen van kolonel Harold Boekholt. Kolonel Boekholt was sinds juni 2018 commandant van de thuisbasis van militaire luchttransport.

Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen vond de overdracht plaats zonder ceremonieel of gasten. Kolonel Boekholt heeft via de digitale weg afscheid genomen van zijn personeel. Daarbij onderstreepte hij het belang van een goede samenwerking met de omgeving van de vliegbasis. “Ik besef me goed dat wij als vliegbasis niet alleen kunnen opereren. Wij kunnen dat alleen in samenwerking doen met onze relaties, onze partners en onze omgeving”.

Kolonel de Gruijter (rechts op de foto) is geen onbekende van Vliegbasis Eindhoven. Dit jaar heeft hij het commando overgedragen van het 336 ‘Black Bulls’ squadron. Naast commandant was de Gruijter als vlieger van de C-130 Hercules verbonden aan het squadron. Hij bedankte Boekholt voor zijn werk als commandant en noemde hem een bevlogen commandant met een zeer duidelijke visie.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen