Oefening Werewolf Resilience 2020

16-11-2020

Van 23 november t/m 10 december 2020 vindt de oefening Werewolf Resilience plaats vanaf vliegbasis Eindhoven. Het 336 ‘Blackbulls’ squadron gaat samen met personeel van vliegbasis Eindhoven, de 11 Luchtmobiele Brigade, het Korps Commandotroepen en het Korps Mariniers tactisch trainen in Nederland.

Twee keer per dag vertrekken twee C-130 Hercules transportvliegtuigen om de verschillende aspecten als laagvliegen, avondvliegen, tactical arrivals, para-drops en cargo delivery system-drops te trainen boven Nederland. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de (militaire) oefenterreinen; Deelen, Twente, Marnewaard en Weelde (België). Er wordt gevlogen op doordeweekse dagen, tussen 09:00 uur en 23:00 uur.

Om de inzetgereedheid van de vliegbemanning, parachutisten en het grondpersoneel op het juiste niveau te houden moet worden getraind. Dit doen we niet alleen in Nederland maar ook veel in het buitenland. Echter door de huidige COVID-19 maatregelen zijn we genoodzaakt om deze oefening, welke plaats zou vinden in Yuma (Verenigde Staten), in Nederland te houden. De omwonenden van de vliegbasis worden over de oefening geïnformeerd.

Actuele informatie over de oefening kunt u vinden op de twitterpagina van @VlbEindhoven.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen