C-130 Hercules transportvliegtuigen oefenen boven Nederland, België en Duitsland

23-03-2021

Van maandag 12 april 2021 tot en met vrijdag 23 april 2021 wordt vanaf vliegbasis Eindhoven de oefening Orange Bull gehouden.

Orange Bull is een oefening waaraan wordt deelgenomen door het 336 squadron van de Koninklijke Luchtmacht, 11 Luchtmobiele Brigade, het Korps Commandotroepen en het Korps Mariniers. Per dag worden vanaf vliegbasis Eindhoven met twee C-130 Hercules transportvliegtuigen twee waves gevlogen boven Nederland, België en Duitsland. De wavetijden zijn van 14:30 uur tot 17:30 uur en van 21:00 uur tot 24:00 uur. Tijdens de oefening wordt ook op zaterdag en zondag gevlogen.

Deze oefening is voor de vliegtuigbemanning een belangrijke voorbereiding op de Minusma-missie in Mali eind dit jaar. Gedurende de oefening wordt op een lage vlieghoogte gevlogen waarbij de vliegers tijdens de avondvluchten gebruik kunnen maken van Night Vision Goggles (nachtzichtapparatuur). Tijdens Orange Bull wordt onder andere het droppen van parachutisten en cargo geoefend.

Voor de oefening zijn een aantal gebieden gereserveerd waarbinnen de vliegtuigen oefenen en laag zullen rondcirkelen. Deze gebieden zijn: Marnewaard, Ginkelse Heide, Deelen, Regte Heide, Wamel, Vliehors (Vlieland), Weelde (België) en Bergen Hohne (Duitsland). Om naar deze gebieden te vliegen is een deel van het luchtruim aangewezen waarbinnen de vliegtuigen laag mogen vliegen. Meer informatie over de gebieden en de oefening kunt u vinden op https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen.

Bijdrage: Defensie

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen