Vacature: Onafhankelijk voorzitter Luchthaven Eindhoven Overleg

21-07-2021

Word jij de onafhankelijk voorzitter van het Luchthaven Eindhoven Overleg?

Ben jij communicatief sterk, bekend met luchtvaartproblematiek, een echte voorzitter én heb jij ervaring met een beslissende rol in politiek-bestuurlijke complexe dossiers en/of processen? Dan heb je alle kwaliteiten in huis om aan de slag te gaan als de volgende onafhankelijk voorzitter van het Luchthaven Eindhoven Overleg (LEO).

Het Luchthaven Eindhoven Overleg (LEO)

Rondom de luchthaven in Eindhoven speelt van alles. Denk aan thema's als geluid, leefbaarheid, fondsenwerving en nog veel meer. Het LEO is in het leven geroepen om alle belangrijke en relevante aspecten en thema's samen te brengen en te bespreken. Op deze manier geven we uitvoering aan het (breed gedragen) advies vanuit de Proefcasus Eindhoven.  Samen ontwikkelen we de Luchthaven Eindhoven op een slimmere, meer duurzame en kwalitatief goede manier. Leefbaarheid en meerwaarde voor de regio zijn hierbij uitgangspunten.

Onafhankelijk voorzitter

Als onafhankelijk voorzitter zorg je in eerste instantie voor een vertrouwensbasis. Daarnaast waarborg je dat in het LEO alle relevante partijen op evenwichtige wijze worden betrokken. Deze partijen zijn onder andere Eindhoven Airport, omliggende gemeenten, provincie Noord-Brabant, omwonenden, bedrijfsleven, natuur-en milieuorganisaties, ministerie van Defensie, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en andere betrokkenen. De inzet en procesbegeleiding van de voorzitter is cruciaal voor een overlegvorm over de Luchthaven Eindhoven, waarin iedereen zich gehoord en begrepen voelt.

Jouw profiel

Gelet op de toenemende maatschappelijke aandacht voor de luchtvaart, mede in relatie tot zaken als milieu, duurzaamheid en de kwaliteit van de leefomgeving (incl. hinderbeleving en gezondheid) zoeken we naar een onafhankelijk voorzitter die een ruime werkervaring heeft op het gebied van politiek-bestuurlijk complexe processen en die bij voorkeur beschikt over een breed maatschappelijk en bestuurlijk netwerk.

Vaardigheden en competenties:

  • Onafhankelijk van de partijen die in het LEO vertegenwoordigd worden;
  • Ervaring met een beslissende rol in politiek-bestuurlijke complexe dossiers en/of processen;
  • Kan door zijn/haar manier van voorzitten alle spelers aan tafel krijgen en houden;
  • Neemt en weegt belangen van alle spelers;
  • Is bekend met luchtvaartproblematiek;
  • Heeft affiniteit met ontwikkelingen die plaatsvinden in de Brainportregio.

Wat bieden wij

  • Een uitdagende (deeltijd)functie binnen het Luchthaven Eindhoven Overleg;
  • Benoeming voor een periode van 4 jaar;
  • Een overeenkomst van opdracht (detachering is bespreekbaar).

Reageren?

Voor informatie, vragen en interessante documentatie kunt u contact opnemen met de heer Jeroen Weekers, secretaris van het LEO, via 0615136592 of jeroen.weekers@samenopdehoogte.nl. Reageren in de vorm van een motivatiebrief en een curriculum vitae kan tot en met 31 augustus 2021 via info@samenopdehoogte.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen