Fonds Luchthaven Eindhoven in voorbereiding

25-01-2022

Een werkgroep met partners van het Luchthaven Eindhoven Overleg (LEO) werkt aan een voorstel voor het fonds dat wordt opgericht voor de omgeving van de Luchthaven Eindhoven. De werkgroep verwacht halverwege 2022 het voorstel aan te bieden aan het LEO.

Het idee voor dit fonds komt voort uit de adviezen die Pieter van Geel in 2019 heeft uitgebracht. Twee van de adviezen in zijn rapport Opnieuw Verbonden zijn 1. een doorontwikkeling van het al bestaande Leefbaarheidsfonds Luchthaven Eindhoven en 2. het beschikbaar maken van een fonds voor het oplossen van de zogenoemde schrijnende gevallen.

De werkgroep is sinds september 2021 bezig met de voorbereidingen van het fonds. Dit houdt onder andere in dat het huidige Leefbaarheidsfonds wordt geƫvalueerd, er wordt gekeken naar fondsen bij andere luchthavens in West-Europa en de situatie van zogenoemde schrijnende gevallen in beeld wordt gebracht.

Halverwege 2022 wordt het voorstel aangeboden aan Staf Depla, voorzitter van het LEO. In de tussentijd komt regelmatig een update vanuit de werkgroep op deze website.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen