Vliegbewegingen tijdens oefening Falcon Leap en herdenking Market Garden

23-08-2022

Van 5 tot en met 16 september wordt vanaf vliegbasis Eindhoven de internationale airborne oefening Falcon Leap gehouden. De oefening wordt georganiseerd door 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht.

De transportvliegtuigen van het 336 squadron van vliegbasis Eindhoven verzorgen samen met internationale partners voor het luchttransport. Op zaterdag 17 september neemt een aantal toestellen deel aan de herdenking van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide bij Ede.

Tijdens de vluchten naar de oefenlocaties vliegen de toestellen op een lage hoogte en zijn daarom zichtbaar en hoorbaar. Voor deze oefening wordt niet na 23.00 uur gevlogen.

Tijdens de eerste week van de oefening wordt het droppen van vracht (CDS-drops) geoefend boven Marnewaard en boven locaties in Belgiƫ. De tweede week staat in het teken van het droppen van parachutisten. De parachutisten landen op diverse locaties in Nederland en Belgiƫ.

Alle vliegtuigen vertrekken vanaf vliegbasis Eindhoven waar ze ook weer landen. Voor de veiligheid van de toeschouwers en de parachutisten, worden de exacte tijden van de parachutesprongen niet vrijgegeven.

Meer informatie over oefeningen en vliegbewegingen of over het maken van een melding over overlast is te vinden op https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen