Nieuwe secretaris Luchthaven Eindhoven Overleg

13-12-2022

Afgelopen Luchthaven Eindhoven Overleg, 1 december, zat Jeroen Weekers voor de laatste keer op de stoel als secretaris. Via deze weg stelt zijn vervanger, Arjen Obbema, zich graag aan je voor.

Hij is vanaf 1 januari 2023 de secretaris en verwelkomt je graag op de eerstvolgende LEO vergadering op 23 maart 2023. 

Mijn naam is Arjen Obbema, een bevlogen milieutechnoloog die al meer dan 20 jaar actief is op allerlei duurzaamheid- en leefbaarheidsthema’s. 

Ik ben heel blij dat ik secretaris mag worden van het Luchthaven Eindhoven Overleg, aangezien ik vele jaren met plezier betrokken ben geweest bij de ontwikkeling van de luchthaven. Aan de ene kant als milieutechnoloog, maar ook vanuit de regionale samenwerking tussen de verschillende gemeenten, de Alderstafel en de Proefcasus Eindhoven Airport. Het voelt zelfs een beetje als thuiskomen. 

Als senior-adviseur Duurzaamheid heb ik veel ervaring met complexe samenwerkingsverbanden en overlegstructuren. Het is voor mij een uitdaging om te zorgen dat de verschillende belangen die er zijn te erkennen, bespreekbaar te maken en een juiste plaats te geven in besluitvormingsprocessen of adviezen. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn aan de overlegtafel, maar je moet wel van tafel kunnen weggaan en door dezelfde deur naar buiten gaan om even gezamenlijk wat te drinken of na te praten.  

Ik woon samen met mijn vrouw en 2 kinderen in Acht, waar ik soms geniet van de oefeningen van de Herculessen die letterlijk recht boven ons huis vliegen, maar ook regelmatig aan de telefoon mag uitleggen dat ik heel even het gesprek niet heb kunnen volgen vanwege de opstijgende vliegtuigen. Ik zie de voor- en nadelen, want ik reis graag en ben blij dat het vliegveld een actief duurzaamheidsprogramma heeft, maar ik weet ook dat er daadwerkelijke negatieve gezondheidseffecten zijn door het geluid en de uitstoot dievliegtuigen produceren. Om het verhaal rond te maken, we hebben al jaren enkele zonnepanelen bij de Coöperatie Zonnepark Welschap. 

Wil je graag persoonlijk kennis maken met Arjen? Neem gerust contact met hem op via arjen.obbema@samenopdehoogte.nl. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen