Corendon vliegt van Eindhoven naar Adana om hulpverleners naar aardbevingsgebied te vervoeren

06-02-2023

EINDHOVEN - Corendon vliegt maandagavond vanaf Eindhoven naar het Turkse Adana om hulpverleners te vervoeren, aldus een woordvoerder. Adana ligt in het zuiden van Turkije, in de buurt van de Turkse en Syrische regio waar door zware aardbevingen al meer dan 2500 doden zijn gevallen.

Aan boord is het Nederlandse Urban Search And Rescue Team (USAR). Dit reddingsteam is gespecialiseerd in het zoeken, redden en bergen van mensen onder het puin. Het USAR-team bestaat uit zoek- en reddingspersoneel, verpleegkundigen en artsen, speurhondengeleiders, bouwkundigen, ondersteunend personeel en leidinggevenden.

De vlucht van Eindhoven naar Adana kan live gevolgd worden via Flightradar24. Kort na de Corendon-737 gaat er ook een militair toestel met materiaal voor de reddingsoperaties die kant op.

Corendon, dat Turkse wortels heeft en gespecialiseerd is in vakantiereizen naar Turkije, zegt verder te kijken naar mogelijkheden voor meer hulpverlening rond de aardbevingen. "We zijn nog alle initiatieven aan het inventariseren en aan het kijken waar de hulpbehoefte ligt."

Turkish Airlines
Eerder op de dag werd al bekend dat Turkish Airlines extra vluchten voorbereidt om zoek- en reddingsteams naar de door de zware aardbevingen getroffen regio in Turkije te vervoeren. Met de extra vluchten stelt de luchtvaartmaatschappij ook mensen in staat om dierbaren in het zuidoosten van het land te bezoeken, laat Turkish Airlines weten in een verklaring.

Mensen die een vlucht geboekt hebben naar de door de aardbeving getroffen gebieden kunnen deze kosteloos wijzigen of annuleren. Die regeling geldt niet alleen voor Turkish Airlines, ook passagiers van Pegasus Airlines en SunExpress Airlines mogen hun reis naar Kahramanmaraş en de omliggende provincies gratis omboeken of annuleren.

Aardbevingen
De nachtelijke aardbeving in de buurt van de stad Gaziantep had een kracht van 7.8, waarna nog 120 naschokken volgden, waaronder een van 7.5. Er zijn naast ruim 2500 doden zeker 9000 gewonden en de zoektocht naar overlevenden is in volle gang. De verwachting is dat het dodental de komende uren nog verder zal oplopen. Turkije en Syrië krijgen internationaal veel noodhulp aangeboden. Het slechte weer in het rampgebied bemoeilijkt het werk van de reddingswerkers.

BRON: www.luchtvaartnieuws.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen