Positief vervolggesprek ombudsman

10-05-2023

13 april is de ombudsman op bezoek geweest in Eindhoven. Hij was uitgenodigd door bewonersvertegenwoordigers om in gesprek te gaan over het meldingenbureau. Deze uitnodiging geeft een vervolg aan het rondetafelgesprek over meldingen vliegtuigoverlast van 17 november 2022.

De ombudsman gaf toen aan dat hij naar aanleiding van het afgeronde onderzoek naar meldingen van (geluids)overlast van vliegverkeer een bezoek zou brengen aan Eindhoven Airport.

Het bezoek heeft op 13 april plaatsgevonden en was zeer nuttig en informatief. Wat de ombudsman vooral opviel is de constructieve wijze waarop (vertegenwoordigers van) omwonenden, de Luchthaven Eindhoven en het Luchthaven Eindhoven Overleg (LEO) elkaar weten te vinden en waar mogelijk ook samenwerken om bijvoorbeeld het RIC (regionaal informatie centrum) te optimaliseren.

Ook de omwonenden kijken met een positief gevoel terug op het gesprek. Hieronder in de bijlagen is de presentatie vanuit omwonenden en Eindhoven Airport, de brief van de ombudsman naar minister Harbers en een verslag van de ombudsman te vinden.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen