Eindhoven Airport verwachting oktober: 3.817 vliegbewegingen en zo'n 626.000 passagiers

06-10-2023

Eindhoven Airport verwacht in oktober 3.817 vliegbewegingen en zo’n 626.000 passagiers (inkomend en vertrekkend opgeteld). Dat zijn zo’n 62 vertrekkende en 62 inkomende vluchten per dag.

Daarmee ligt het verwachte totaal aantal vliegbewegingen en verwachte totaal aantal passagiers in oktober lager dan in september. Oktober is de laatste maand van het luchtvaartzomerseizoen; in die maand ligt het totaal aantal vliegbewegingen en totaal aantal passagiers normaliter altijd lager dan in september.

Met bijna 659.000 passagiers (inkomend en vertrekkend opgeteld) en 4.049 vliegbewegingen was september zoals gebruikelijk een drukke maand. Het totaal aantal passagiers lag vrijwel op het verwachte aantal van 660.000. Het aantal vliegbewegingen lag iets hoger dan het verwachte aantal van 3.955. De gemiddelde bezettingsgraad lag in september op circa 88 procent.

In de herfstvakantie in oktober verwacht Eindhoven Airport een drukke week met goed bezette vliegtuigen. Na de herfstvakantie is het zomerseizoen ten einde; op zondag 29 oktober start het winterseizoen dat loopt tot en met zaterdag 30 maart. In die periode daalt het aantal vluchten. Het gemiddeld aantal vluchten per week ligt in het winterseizoen op circa 318 (gemiddeld 45 vertrekkende en 45 inkomende vluchten per dag). In het zomerseizoen ligt dat op 440 per week oftewel gemiddeld 63 vertrekkende en 63 inkomende vluchten per dag. Naar verwachting zijn er in de kerstvakantie wat meer vluchten per week dan in andere weken in het winterseizoen. Het gemiddeld aantal vluchten per week begint rond half februari (rond carnaval) weer te stijgen.

Eindhoven Airport heeft een maximum van 41.500 vliegbewegingen per kalenderjaar. Vanzelfsprekend blijft de luchthaven in lijn met het advies van Pieter van Geel binnen het maximaal vergunde aantal vliegbewegingen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen