Nieuwsbrief oktober 'Samen op de hoogte'

11-10-2023

Afgelopen week is de nieuwsbrief van oktober verzonden vanuit 'Samen op de hoogte'. Hier is een tekstuele aanpassing gemaakt welke dik gedrukt terug te vinden is in onderstaande versie.

Beste lezer,

Deze keer geen terugblik op de LEO-dag, maar op de vele momenten waarop het Luchthaven Eindhoven Overleg de afgelopen periode is samengekomen. Goed om te weten is dat dit niet structureel verandert en we elkaar de volgende keren weer treffen op de reguliere LEO-dag zoals afgesproken.

In het nieuws

Bezoek Minister Harbers
LEO 2 oktober 

Maandag 2 oktober heeft er een werkbezoek door minister Harbers plaatsgevonden bij Eindhoven Airport.

Na een korte introductie door onafhankelijke voorzitter van het Luchthaven Eindhoven Overleg Staf Depla start buurtbewoner omwonende en tevens voorzitter van Belangenbehartiging Omwonenden Welschap (B.O.W.) Klaas Kopinga het gesprek. Buiten dat hij het LEO als een positief gespreksorgaan ervaart is er ook nog wel ruimte voor verbetering. Het schuurt soms door een stukje historie. Lees verder.

 

Luchthaven Eindhoven Overleg
28 september 

De dag werd afgetrapt door een inspreker die zijn verhaal deed over de routeoptimalisatie in Eersel-Steensel en de gevolgen daarvan in zijn woonomgeving. Lees meer over de pilot.

Vervolgens gaf het ministerie Infrastructuur & Waterstaat een presentatie over het Luchthavenbesluit. In een luchthavenbesluit staat wat er op en bij een luchthaven wel en niet mag.

Vroeg in de avond stond het formele overleg op de agenda. Hier werd gesproken over het Luchthavenbesluit n.a.v. de presentatie in de middag. Ook gaf de voorzitter een vervolg aan de discussie op grond van zijn eerdere advies om de openingstijden op zondag van 07.00 uur naar 08.00 uur te brengen. 

Bezoek Falcon Leap

Donderdag 7 september brachten leden van het Luchthaven Eindhoven Overleg een bezoek brengen aan de Vliegbasis tijdens de oefening Falcon Leap.

Oefening Falcon Leap wordt georganiseerd door de 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht, ondersteund door het Air Mobility Command van de Koninklijke Luchtmacht.

Tijdens de oefening staat snelle inzetbaarheid centraal. Dit trainen ze door middel van het droppen van vracht en parachutisten. Daarom vliegen ze gedurende deze oefening met verschillende vliegtuigen op lage hoogte, op diverse locaties in zowel Nederland als België. Lees verder.

 

Aanmelden LEO-dag

We merken dat we steeds vaker toehoorders ontvangen bij het LEO. Dit vinden wij heel positief. Wel is het voor ons van belang dat iedereen (die geen lid is) zich aanmeldt via onze website samenopdehoogte.nl.

Voor LEO- leden geldt uiteraard dat zij zich niet hoeven aan te melden via de website. Zij ontvangen automatisch alle relevante agenda uitnodigingen ten behoeve van het LEO. Wel zou het fijn zijn als op deze agenda uitnodigingen adequaat wordt gereageerd. Dit helpt ons om de LEO-dagen naar een ieders tevredenheid te kunnen organiseren.

Alvast bedankt!

Binnenkort

Benieuwd naar de agenda voor de komende periode? Bekijk hier onze actuele agenda.

30
nov
2023

Luchthaven Eindhoven Overleg
Informeel en formeeloverleg in het Busines Center van Eindhoven Airport

21
maart
2024

Luchthaven Eindhoven Overleg
Informeel en formeeloverleg in het Busines Center van Eindhoven Airport

 

Wij delen ook nieuws vanuit andere initiatieven rondom de luchthaven.
Neem hiervoor contact op met
Lindsey Koolen.

      

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen