Tussenlandingen Amerikaanse helikopters op Vliegbasis Eindhoven

30-10-2023

In de periode van 20 november tot en met 15 december 2023 maken in totaal 55 Amerikaanse transport- en gevechtshelikopters een tussenstop op Vliegbasis Eindhoven.

Ze zijn vanuit Duitsland op weg naar de haven van Vlissingen. Daar worden ze gedemonteerd en op transport naar de Verenigde Staten gezet.

De helikoptervluchten vinden alleen plaats op werkdagen en uitsluitend overdag. Door deze vluchten zijn er in de omgeving van Vliegbasis Eindhoven meer vliegbewegingen te zien en horen. We hopen hiervoor op uw begrip.


Exacte tijden
Exacte tijden, data en aantallen kunnen niet vooraf gecommuniceerd worden. De verplaatsingen van de helikopters hangen af van de weersomstandigheden en ander vliegverkeer. Hierdoor kunnen de activiteiten altijd wat uitlopen.

Nederland ondersteunt dit najaar de rotatie van twee Amerikaanse brigades via Nederland naar Duitsland, Polen en Letland en in omgekeerde richting terug naar de VS. Dit wordt Host Nation Support genoemd. Een groot deel van het materiaal wordt verplaatst over de weg. Het overige deel van het materiaal, vliegt naar de eindbestemming. 

Sinds 16 oktober vliegen er al helikopters (Chinook, Blackhawk en Apache) van Vlissingen naar Duitsland, met een tussenstop op Vliegbasis Woensdrecht.

Hinder
Mocht je hinder ondervinden van de helikoptervluchten, dan kun je dit  hier melden. Meer informatie over 'Host Nation Support' kun je hier lezen.

Bron: vliegbasis Eindhoven

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen